Len

Len David

De David Gilmour van de lage landen wordt hij ook wel genoemd. Bij Len stroomt als het ware ‘gitaar’ door zijn aderen. Op 9-jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen, waar de muziek van Pink Floyd al snel een magische invloed op hem had. Dit o.a. vanwege het concert in de Ahoy van Pink Floyd wat hij als klein jochie had bijgewoond. Dankzij een absoluut gehoor en een onbegrensd perfectionisme weet hij het gitaarspel van David Gilmour tot in de puntjes te imiteren. Dat perfectionisme beperkt zich echter niet tot zijn vingers die de snaren raken; ook de door Len gebruikte apparatuur is authentiek. De muzieksmaak van Len beperkt zich echter niet tot alleen maar Pink Floyd; Len beschikt over een breed pallet aan stijlen waarin hij moeiteloos zijn weg vindt. Naast The Pink Floyd Sound is Len druk aan de weg aan het timmeren met Les Djinns, geeft gitaarles en werkt als (gast)muzikant in talloze projecten.

www.lendavid.nl

Roel Verkoelen

Roel is tevens één van de leden van het eerste uur en weet als geen ander de stem, speelstijl en mimiek van Roger Waters te evenaren. Zijn eerste pianolessen nam Roel al op 8-jarige leeftijd, maar al gauw kwam de gitaar om de hoek kijken om uiteindelijk de basgitaar ter hand te nemen. Als autodidact heeft Roel zich in de loop der jaren verschillende speelstijlen aangeleerd. Zijn muzikale voorkeur ligt bij het jaren ’60 en ’70 werk, maar ook rockmuziek uit de jaren ’80 en ’90 vallen bij hem in de smaak. Zijn brede muzikale voorkeur alsmede zijn talloze podiumervaring(en) zorgen ervoor dat Roel perfect de Waters-sfeer kan neerzetten. Naast The Pink Floyd Sound werkt Roel als Sales Engineer en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met o.a. het opknappen, modificeren van allerlei muzikale apparatuur.

www.roelverkoelen.nl

Roel
Martijn

Martijn Geuijen

Martijn heeft van kleins af aan altijd een instrument bespeeld. Op 4 jarige leeftijd begon hij met drummen op potten en pannen, wat al snel een klein drumstel werd. Hierna heeft hij ook nog de saxofoon geprobeerd voordat hij uit kwam bij de gitaar. Martijn heeft gitaarles gehad van Len, zo kwam hij uit bij de muziek van Pink Floyd. Naast Pink Floyd heeft Martijn een voorkeur voor Country of Rock muziek  Hij is ook altijd bezig geweest met de techniek rond om de muziek, studeert Podium en Evenemententechniek en is zich verder aan het specialiseren in de geluidstechniek. Verder is Martijn vrijwilliger bij Poppodium Sjor in Roggel, waar hij zich voornamelijk bezig houdt met de podiumtechniek.

Patrick Ploum

Vingergetik als slaapmuziek. Stokken jatten en schijndrummen op kussens. Luchtdrummen op Metallica. Trommelen in een drumcorps. Klassieke muziek achter de kleine trom bij de harmonie. Een live gig in de Eindhovense AOR met de legendarische coverband NoBabesNoSolos. Herhaaldelijk jammen met Caesar. 1000 drummers op de Maas. Jazz met Dial 24. Rocken met Plain in hartje Rotterdam.

En dan, The Pink Floyd Sound.

Patrick
Bas

Bas Vossen

Bas is als lid van een muzikale familie op jonge leeftijd met het maken van muziek in aanraking gekomen. Begonnen op de accordeon, maar na een aantal jaren overgestapt op piano om bij Bigband Xpero aan de slag te kunnen. Bij deze bigband (waar hij overigens nog altijd actief is) heeft hij ook de liefde voor het Hammond orgel ontwikkeld. Naast de toetsen speelt Bas ook graag basgitaar bij Greenfield, een coverband met een breed repertoire van oude Motown tot moderne top40 muziek. Bas is al jaren actief op de bühne met andere muzikanten, maar pas sinds 2016 in de setting van Pink Floyd Sound. Verder werkt Bas als software ontwikkelaar.

Tom Geenen

Van jongs af aan is Tom al bezig met muziek maken in allerlei vormen. Pink Floyd heeft hierbij altijd een speciale plek gehad. In het begin voornamelijk Dark Side of the Moon en The Wall, maar later ook steeds meer het experimentele werk uit de beginjaren.

Binnen de band is Tom verantwoordelijk voor het tourmanagement en het technische verhaal achter de hele show. Hij zorgt ervoor dat de hele productie draait en draagt zorg voor de visuals, sounds en de fx. In het dagelijkse leven is Tom werkzaam als producer/engineer bij een muziekstudio.

Tom
Jeroen

Jeroen Manders

Goed geluid neerzetten is niet genoeg als je de sound van Pink Floyd secuur wil benaderen. Dat begint al bij het analyseren van de muziekstukken. Voor onze shows heb je een technicus nodig die de muziek terdege kent en tegelijk professioneel kan omgaan met de apparatuur. Die combinatie hebben we in Jeroen gevonden en we zijn er blij mee dat hij altijd ruimte weet te maken in zijn drukke agenda.

Met Jeroen in haar gelederen heeft The Pink Floyd Sound dus de juiste technicus gevonden en de modernste digitale tafel en randapparatuur doen de rest.

Tijs Verfurth

Al tijdens de MTS stageperiode was Tijs fanatiek bezig met licht. Hij vroeg zijn baas toen al of hij die nieuwe lichttafel mee mocht nemen om uit te proberen. En zo ontwikkelde Tijs zich de jaren daarna tot een professional die meer doet dan de lichttafel bedienen. De juiste sfeer maken bij een evenement of een show vraagt om creativiteit. Zo ontstaat een heus lichtplan.

The Pink Floyd Sound wil het origineel secuur benaderen. Daar hoort een professioneel lichtplan bij en dat is Tijs dus alleszins toevertrouwd. Hij is er bij elke show sedert 2010 bij en weet regelmatig te verrassen met goeie ideeën en is zo een onmisbare schakel in het neerzetten van de sfeer en de beleving.

Tijs
Pierre

Piere Houben

In de begintijd van Pink Floyd Sound was Jeroen Houben de drummer en werd er regelmatig gerepeteerd op de zolder van huize Houben. Destijds was Pierre nauwelijks bekend met Pink Floyd, maar omdat de deuntjes vrijwel wekelijks  via het plafond ook de huiskamer bereikten groeide de belangstelling voor het genre.

Het idee ontstond om een show op te zetten met professioneel licht en geluid. Door de relatie van Pierre met het MECC in Maastricht kwam het zover dat daar een optreden voor een uitverkocht auditorium werd gerealiseerd. Vanaf toen toert Pierre langs poppodia en theaters om optredens te boeken voor de band.

Sinds vorig jaar is Peter Boone Music Productions uit Domburg toegevoegd als boekingskantoor voor theaters in Nederland en België.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]